BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, March 13, 2011

zaman nakal

ola2..
bile ak dok sorang2,teringat lak mase zaman2 skol dulu.....
memang klakar giler la ...
nieh ak tgah duk guling2 tergelak menandakan ape yg terjadi dulu mmg btul2 klakar dlm idop aku...
citer nyer cam nie..
jam kt dinding da kul 8..
wa x resah smacam..
aper la aktiviti aku nk wat mlm2 cm nie.,,nk wat kje skolah,ak da wat dah..(padahal x siap pun..MALAS)
tibe2,lamunan terhenti..arghh(da macam lagu aris ariwatan da)..
skali enpon nokia gua standard baling anjing bunyi..
treeet!! treet!!!..
ali....ape ke hel nyer mamat nie tepon..wa jawab call dier..



weh,ko wat per???jum ar lepak mane2

aku ader kat umah mkcik aku ler..mane lagi...nk lepak mane nyer???

aku kt simpang nk msuk umah mkcik ko ni!!!!x nmpk ker aku lmbai2 tgn nie..



   jap2...aku dtg...






aku gerak kat dier.....


"nk port mane dowh"...ali ckp "mane2 jer la..borink giler..."

dtg ler idea bijak lagi cerdik dr otak aku yang cerdas nie walaupon x se cerdas mane pun..






"jum port pantai"






"wokeh"






aku pon kayuh la jgk ke basikal LERUN aku tu..


mase tu mmg top la basikal jenis cam tu..


bole kate stiap minggu kaler basikal ader jer yang brubah..merah dunhill la,blue candy la..adessss....


tapi x sedar,padahal diri sendri pun same jer 2x4...asyik 2x5 jer..ubah2..


hohohoho.....siap ekor muggat tu panjang..tujuan nyer bile wat up seret time malam2,berapi kat blakang ekor tu..aku pun x phm ntah ape yg diorg cube wat..tp aku join jer..hahhaha..






ehh2..kan da melalut,wa sambung story td..wawawaw






kayuh punya kayuh,sampai la aku kat pantai....


x jauh dr umah yang aku duk tu...


tgah lepak mlayan persaaan masing sambil dibuai angin sepoi2 language,wa dgr bunyi ank burung,wa ckp kat ali.."Li,ko dgr x per aku dgr"??






"Dgr".."bunyi ank burung"....






jum kite tgkap ank burung nie..






pragai jahat gua da dtg..


per lagi,aku panjat la kat wakaf tu...tgkap jgk ke ank burung tu..last2 dpt la sekor...


gua tgk ank burung tu cam kesian pun ader..klu burung tu bole say somthing,aku rase mesti dier maki aku..."da kurang keje ke ape ko nie..keje skolah x wat,sibuk mau tgkap aku wat naya"..lebey kurang cam tu kot die ckp....


aku seksa cket burung tu...tgk jam kat enpon,da kat kul 11.35...aku ckp kat ali,jum ar kite blah,lewat da ni..dah ler malam jumaat nie..


ali akur..die pun ckp mnder yang same jgk.


mase otw jer nk blik,aku lalu kat sblh pokok klapa,tibe2!!!


perghhh...wangi giler bau...da mcm one drop perfume aku rase..bulu roma seme nek....


aku ngan ali diam jer..aku tgk dier,dier tgk aku..last mulut dier ley cabul.."oitt,mlm nie mlm jumaat kan"??


apa lagi der....cabut!!!!!....


nah kau...x cukop tanah kayuh ker beskal..


da penat kayuh basikal,aku terlalu depan umah kawan aku jgk....dier nie penakut sket...


wa tgk ali,ali pun tgk gua.."li,ko ader terpikir x ape yang aku pikir"...


idea setan aku da muncul...hahahha...enset motorola ko ader truetone pontianak mengilai kan???




"ader2"...


hahaha...jum ikut aku jap sblum balik...


ko nmpk x umah aikal terang lg tu..aku rase dier x tido lg tu..amacam?


ikut kola....


aku stay kat jalan jer..ko g la sakat dier..






wa pun pg la ngan rase takut2 brani...takut jugak rase der...


hahahha....


wa port tepi tgkap umah dier....wa tgk lampu dari tv dier ader lg..






"oooo...x tido lg ko erk...siap kau"...


wa per lg,kasi on la true tone tu...aku punye nk ketwa,da bedekah2 da tuhan jer taw..tp aku tahan jerk...


selang 3,4 kali aku ulang truetone tu,umah jadi senyap jerk...dier tkut kot..tv seme men tutup cm tu jerk......


wa pegi kat ali,bedekah2 aku ktwa ngan dier..spanjang jalan aku duk ktwa...


sampai jer depan umah mkscik aku,tgk jam da kol 12 lebih...ali ckp nk blik dulu..da lewat sebb sok skolah lg...


aku ckp ok...






aku msuk jer umah,trik tilam,bentang elok..bummm..wa trus nyenyak....


tgh sedap2 jerk tido.......






enpon wa bunyik lg...






adoiiii......celake mane plak nie duk tepon aku mlm2 bute...






aku tgk kt enpon"ALI calling"..


ape lagi la mamat nie nk dlm ati aku...


dgn mamai2 tu aku agkt gak dier punye call...


"weh,tolong aku wei...MENDE tu ikut aku blik...mkcik aku kne sampuk nie..."


"adesss...hbs cam mane...ko ckp kt aku pun,bkn aku ley jampi2 pun..."






"tolong la....mkcik ko kan boleh.."


"korok mu..bhse ganu aku da kuar.."


"mkcik aku tu bidan,bkn bomoh ler dugong....ko igt mkcik aku complete nurse ker..die x amik kos bomo dulu...mak lampir x ajar dier aritu sbb g outstation"..jgn caye ayt tu k...hahhaah


dan2 jer dier ckp x perla..aku ikhtiar care lain..


aku jwb"wokeh2"...


aku pun terpikir jap..nsb bek mnder tu x ikut aku....klu x...mampos aku kne seranah ngan mkcik aku...hahhaha..


x lame mane,aku pun terlelap...


bgun2 jer,da kul 6.30 pagi..


aku pun siap2 la nk g skola...


aku kayuh punya kayuh,sampai la kt umah ali...dan2 jer park bsikal aku,apalagi...kne seranah ler aku berdua ngan pkcik dier...


"hah,mlm ni korang nk g lepak mane lak???nk bwk ape lak blik??"


aku ngan ali diam jer...


last2 aku ckp la.."padan muke kite....knekan org,last2 kite jgk terkena blik...huhuhuh..


pas tu aku bantai ketawa bile tpndang jer muke aikal.....






hahhaha.....


~eNd~






p/s:jangan dengki org..balik kt kite semula..






al-fatihah untuk arwah ibu saudaraku dan juga ibu saudara ali yang telah pergi meninggalkan kami semua untuk selamanya.....


AL-FATIHAH...

2 comments:

Fujiwara said...

waaa...ketegaq ~

Fujiwara said...

waaaa...ketegaq ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

radio