BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 23, 2011

surat berenti keje untuk bos kesayangan!!!


hahhaha….
td akuh ngah edit 1 surat iaitu surat berenti koje….
pejam celik da 2 thun lebih akuh kje kt jb nie,,,so,aderla masalah2 yg wat akuh x tahan & akuh wat keputusan nak letak jawatan awal tahun depan…
tgah khusyuk2 akuh duk taip surat gune m.office,aku xder idea nk wat ayat per….
so aku amik altenatif search kt pak google.and then,akuh terjumpe 1 post sal surat kje…hahhaha

akuh nasihatkan bagi yang hati kering jer wat surat cm neh…hahhahaha…lau x ati kering,korang jgn nk pandai2 g wat surat cm neh…
————————————————————————————————————————————————-

JULIANA BONUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600
MAD YUSOP BIN SAPI
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG . 19 OCT 2010
TUAN,
PER : SURAT BERHENTI KERJA
Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-
1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5′S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII… … … . Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju… . Tersangat BAHAYA… ..
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk… ..
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratur sampai GATE HOUSE nak balik kena beratur BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu… . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH…
12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak
13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh kerja bagai nak tecabut kepala lutut profit sharing HAMPEHHH…
14. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh…Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat…Kalau mcm ni sungguh tak adil…
Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama … … … … tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.
Disini juga saya sertakan beberapa lampiran buat tatapan terakhir tuan :
1. Foto copy IC bapak saya
2. Gambar masa saya mula-mula disunat
3. Surat kelakuan baik seluruh keluarga saya
4. Kasut kerja saya yang tak pernah dibasuh semenjak saya kerja disini
5. Proposal permintaan sumbangan derma masjid kampung saya
**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUT dari saya… … ..
IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LAAAMMMBUNG… … … … …
SEKIAN, TERIMA KASIH..

3 comments:

Cikgu Jaja™ said...

wahahahaha..pandai menulis mcm tu ye..kikikiki

deen azmee said...

hohoho.. berani mati punya surat nih! padu!

torus turus said...

hahaha.. ape daa surat breti kje.. kah3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

radio