BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 23, 2011

surat berenti keje untuk bos kesayangan!!!


hahhaha….
td akuh ngah edit 1 surat iaitu surat berenti koje….
pejam celik da 2 thun lebih akuh kje kt jb nie,,,so,aderla masalah2 yg wat akuh x tahan & akuh wat keputusan nak letak jawatan awal tahun depan…
tgah khusyuk2 akuh duk taip surat gune m.office,aku xder idea nk wat ayat per….
so aku amik altenatif search kt pak google.and then,akuh terjumpe 1 post sal surat kje…hahhaha

akuh nasihatkan bagi yang hati kering jer wat surat cm neh…hahhahaha…lau x ati kering,korang jgn nk pandai2 g wat surat cm neh…
————————————————————————————————————————————————-

JULIANA BONUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600
MAD YUSOP BIN SAPI
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG . 19 OCT 2010
TUAN,
PER : SURAT BERHENTI KERJA
Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-
1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5′S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII… … … . Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju… . Tersangat BAHAYA… ..
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk… ..
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratur sampai GATE HOUSE nak balik kena beratur BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu… . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH…
12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak
13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh kerja bagai nak tecabut kepala lutut profit sharing HAMPEHHH…
14. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh…Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat…Kalau mcm ni sungguh tak adil…
Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama … … … … tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.
Disini juga saya sertakan beberapa lampiran buat tatapan terakhir tuan :
1. Foto copy IC bapak saya
2. Gambar masa saya mula-mula disunat
3. Surat kelakuan baik seluruh keluarga saya
4. Kasut kerja saya yang tak pernah dibasuh semenjak saya kerja disini
5. Proposal permintaan sumbangan derma masjid kampung saya
**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUT dari saya… … ..
IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LAAAMMMBUNG… … … … …
SEKIAN, TERIMA KASIH..

Saturday, July 16, 2011

Dapat kn backlink dengan cara yg mudah!!

Tips Letupan 6,103,515,625 Backlinks!

Assalamualaikum wbt,

Sedang asyik berjalan blog (blog walking), nampak satu artikel menarik pasal nak jana backlink guna teknik MLM. Huh, nice one! Thanks to Blog Tn. Punya atas teknik ni. Cedok dari entri asal beliau supaya tiada perubahan atas step yg ditunjukkan.

Langkah Letupan 6,103,515,625 Backlink!

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

2. Cara hidup baru abad 21

3. Bila Aku Menulis Blog 

4. ~ApekpunyaBlog~ 

5. My Big Family & Friends 

6. ABCMILO

7. matdin (orang paling terkenal hehe…)

8. MSR @Blogger

9. tengku nizam

10. mizz shizu

11. Me & Myself V3 

12. Blog Hanz

13. myvitrd 

14. geng blogger

 15 borakblogger

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625 !!!!! :galit:

So, amacam? Nak cuba teknik ni?

MLM punya care memang best!!!!!!

Monday, June 27, 2011

khilaf

lagu nie borak tujukan untuk seme geng2 gomo fm dj2, ..... semoga korang x sakit telinge yerk...hahahha....

per2 pun..hope enjoy....

Monday, May 2, 2011

nk caye ker x tepulang pade yang da bace

salam..aku just share aku info yang aku dpt dari sahabat aku...korang bace la berulang kali dan paham kn perbualan antara paderi ngan sorang mamat malysia nie..


http://www.dinar-emas.com/vaticans.html#axzz1L6RjyQOh

Sunday, April 17, 2011

Sejarah tidak wujud???

salam seme!!!
oraite,,,arini aku  nk kongsi ngan korang 1 video...
x taw la korang da tgk ke lom video nie kan...per2 pun,korang wat la ksimpulan korang sendri k..
lg bgs,tinggalkan komen korang kt blog nie ea..k...daaaa....

video

Friday, April 1, 2011

april fool???

semekom!!!!
ape habaq seme...huhuh..arini sempena 1 april,aku teringat an sesuatu...
tgah duk leka wat keje disulami angin sepoi2 jer,aku teringat...\
eh..arini april fool la...knekan org sedap jgk nie...


begitula naluri lelaki ku terdetik inside sanubariku ini..(ayat x bole bla)..
ape lg,klu korg taw pragai aku cm mane,x taw la nk ckp..bab ngenakan org no 2...hhaha..no 1??ader ar..mane ley kasik taw korang...hahhaha...
so aku igt nk knekan dak2 kje aku..tp bile tgk diorg rase x sampai ati jerk aku...lgipon idea x muncul2 nk knekan diorg...so x jd ler nk knekan diorg..aku smbung blik wat kije...tibe2!!!
aku terpikir..april pool fool tu elok ker dr segi islam??
pk punyer pk nek buntu da aku..
so blik kje jer trus duk wat research sal april fool..uper2 nyer bru la aku taw yg april fool tu mmg x digalakan dikalangan umat islam sambut.
so aku mula la cari sebab dier...
and then aku jumpe jgk aper sbb2 nyer knp islam x bg kite sambut ari malang tu..huhuh
sebb nye 1 april merupakan meraikan kemenangan  orang sepanyol melawan orang islam dengan cara dusta @ dengan bahasa yang kurang enak didengar ialah menipu!!!!...
so x ker bedosa korang sambut ari tu...
nsb bek aku x sambut..hahhaha(tp niat da ader)..
hope korang yang kuat ngena kan org tu & da wat suprise april fool kt member2 tu brubah2 la wahai sdara2 islam ku skalian..
huhuuhuhu..tu jer nk citer utk arini..klu ader per lg yg menarik,aku citer lg kt korg erk..
huhuh
dada...
bubye...salam..

Tuesday, March 29, 2011

buat duit ngan servey & invited member2 join!!!

halo2......
kabare seme nye..
arini wak AG borak mau gosip2 cket sal PTC...
ape tu PTC????
PTC tu mksud nye paid to click...
mcm2 ader dlm ternet skang sal ptc..ader yang korang ley join & ader jgk yg aku saran kn x yh la join..sbb ader sesetengah ptc adelah scam..scam tu kire tipu la..(ntah ye ke x aku x taw..men tibai ckp jerk..)
so,,,,arini aku nak bukak mate korang sal 1 ptc yang aku sendri pun da pasti akan kebenaran nye..huhuh
sbb mmber lame aku penah merasa wet dr ptc nie...
so keberangkalian mempercayai mende alah nie tidak aku ragui skali pun...hahaha...(*falsafah2)

tp x taw la klu korang da taw kot sal mender alah nie..
aku da join da ptc nie..
so klu korang rase nk join aku wat bisness kecik2...
korang invited member join korang dibayar rm1 utk sorg yang join..best an..bkn kene wat kje berat2 pown...huhuhuh
klik kt sini klu korang nk join la kan...
hahhahahha
     nie link nyer....   klik cni

okies...per2 pun....

1 jer aku nk pesan...
x salah kalu kite mencuba sesuatu yg baru..x gitu..
klu kne byr,kompom aku pown maleh nak wat bro2/sis2/aunt2/grandmther2/grndfther/jiran2 sblah umah/anak2 dara sekalian.....
huhuhu...okies2..


maleh nk tulis panjang2..korang pun bkn suke bace panjang2..hahhhahha..okies..chow lu....hahhaha

join kt cni...
~bubye~

Sunday, March 13, 2011

zaman nakal

ola2..
bile ak dok sorang2,teringat lak mase zaman2 skol dulu.....
memang klakar giler la ...
nieh ak tgah duk guling2 tergelak menandakan ape yg terjadi dulu mmg btul2 klakar dlm idop aku...
citer nyer cam nie..
jam kt dinding da kul 8..
wa x resah smacam..
aper la aktiviti aku nk wat mlm2 cm nie.,,nk wat kje skolah,ak da wat dah..(padahal x siap pun..MALAS)
tibe2,lamunan terhenti..arghh(da macam lagu aris ariwatan da)..
skali enpon nokia gua standard baling anjing bunyi..
treeet!! treet!!!..
ali....ape ke hel nyer mamat nie tepon..wa jawab call dier..



weh,ko wat per???jum ar lepak mane2

aku ader kat umah mkcik aku ler..mane lagi...nk lepak mane nyer???

aku kt simpang nk msuk umah mkcik ko ni!!!!x nmpk ker aku lmbai2 tgn nie..



   jap2...aku dtg...






aku gerak kat dier.....


"nk port mane dowh"...ali ckp "mane2 jer la..borink giler..."

dtg ler idea bijak lagi cerdik dr otak aku yang cerdas nie walaupon x se cerdas mane pun..






"jum port pantai"






"wokeh"






aku pon kayuh la jgk ke basikal LERUN aku tu..


mase tu mmg top la basikal jenis cam tu..


bole kate stiap minggu kaler basikal ader jer yang brubah..merah dunhill la,blue candy la..adessss....


tapi x sedar,padahal diri sendri pun same jer 2x4...asyik 2x5 jer..ubah2..


hohohoho.....siap ekor muggat tu panjang..tujuan nyer bile wat up seret time malam2,berapi kat blakang ekor tu..aku pun x phm ntah ape yg diorg cube wat..tp aku join jer..hahhaha..






ehh2..kan da melalut,wa sambung story td..wawawaw






kayuh punya kayuh,sampai la aku kat pantai....


x jauh dr umah yang aku duk tu...


tgah lepak mlayan persaaan masing sambil dibuai angin sepoi2 language,wa dgr bunyi ank burung,wa ckp kat ali.."Li,ko dgr x per aku dgr"??






"Dgr".."bunyi ank burung"....






jum kite tgkap ank burung nie..






pragai jahat gua da dtg..


per lagi,aku panjat la kat wakaf tu...tgkap jgk ke ank burung tu..last2 dpt la sekor...


gua tgk ank burung tu cam kesian pun ader..klu burung tu bole say somthing,aku rase mesti dier maki aku..."da kurang keje ke ape ko nie..keje skolah x wat,sibuk mau tgkap aku wat naya"..lebey kurang cam tu kot die ckp....


aku seksa cket burung tu...tgk jam kat enpon,da kat kul 11.35...aku ckp kat ali,jum ar kite blah,lewat da ni..dah ler malam jumaat nie..


ali akur..die pun ckp mnder yang same jgk.


mase otw jer nk blik,aku lalu kat sblh pokok klapa,tibe2!!!


perghhh...wangi giler bau...da mcm one drop perfume aku rase..bulu roma seme nek....


aku ngan ali diam jer..aku tgk dier,dier tgk aku..last mulut dier ley cabul.."oitt,mlm nie mlm jumaat kan"??


apa lagi der....cabut!!!!!....


nah kau...x cukop tanah kayuh ker beskal..


da penat kayuh basikal,aku terlalu depan umah kawan aku jgk....dier nie penakut sket...


wa tgk ali,ali pun tgk gua.."li,ko ader terpikir x ape yang aku pikir"...


idea setan aku da muncul...hahahha...enset motorola ko ader truetone pontianak mengilai kan???




"ader2"...


hahaha...jum ikut aku jap sblum balik...


ko nmpk x umah aikal terang lg tu..aku rase dier x tido lg tu..amacam?


ikut kola....


aku stay kat jalan jer..ko g la sakat dier..






wa pun pg la ngan rase takut2 brani...takut jugak rase der...


hahahha....


wa port tepi tgkap umah dier....wa tgk lampu dari tv dier ader lg..






"oooo...x tido lg ko erk...siap kau"...


wa per lg,kasi on la true tone tu...aku punye nk ketwa,da bedekah2 da tuhan jer taw..tp aku tahan jerk...


selang 3,4 kali aku ulang truetone tu,umah jadi senyap jerk...dier tkut kot..tv seme men tutup cm tu jerk......


wa pegi kat ali,bedekah2 aku ktwa ngan dier..spanjang jalan aku duk ktwa...


sampai jer depan umah mkscik aku,tgk jam da kol 12 lebih...ali ckp nk blik dulu..da lewat sebb sok skolah lg...


aku ckp ok...






aku msuk jer umah,trik tilam,bentang elok..bummm..wa trus nyenyak....


tgh sedap2 jerk tido.......






enpon wa bunyik lg...






adoiiii......celake mane plak nie duk tepon aku mlm2 bute...






aku tgk kt enpon"ALI calling"..


ape lagi la mamat nie nk dlm ati aku...


dgn mamai2 tu aku agkt gak dier punye call...


"weh,tolong aku wei...MENDE tu ikut aku blik...mkcik aku kne sampuk nie..."


"adesss...hbs cam mane...ko ckp kt aku pun,bkn aku ley jampi2 pun..."






"tolong la....mkcik ko kan boleh.."


"korok mu..bhse ganu aku da kuar.."


"mkcik aku tu bidan,bkn bomoh ler dugong....ko igt mkcik aku complete nurse ker..die x amik kos bomo dulu...mak lampir x ajar dier aritu sbb g outstation"..jgn caye ayt tu k...hahhaah


dan2 jer dier ckp x perla..aku ikhtiar care lain..


aku jwb"wokeh2"...


aku pun terpikir jap..nsb bek mnder tu x ikut aku....klu x...mampos aku kne seranah ngan mkcik aku...hahhaha..


x lame mane,aku pun terlelap...


bgun2 jer,da kul 6.30 pagi..


aku pun siap2 la nk g skola...


aku kayuh punya kayuh,sampai la kt umah ali...dan2 jer park bsikal aku,apalagi...kne seranah ler aku berdua ngan pkcik dier...


"hah,mlm ni korang nk g lepak mane lak???nk bwk ape lak blik??"


aku ngan ali diam jer...


last2 aku ckp la.."padan muke kite....knekan org,last2 kite jgk terkena blik...huhuhuh..


pas tu aku bantai ketawa bile tpndang jer muke aikal.....






hahhaha.....


~eNd~






p/s:jangan dengki org..balik kt kite semula..






al-fatihah untuk arwah ibu saudaraku dan juga ibu saudara ali yang telah pergi meninggalkan kami semua untuk selamanya.....


AL-FATIHAH...

Saturday, March 12, 2011

nasib brader kedai mkan yang malang

meh2..wa nk story mory cket nie..
td ak kuar sat ngan member aku..kiteorg pg la lepak giant...
hbs pas ak duk lepak giant,wa pg lepak kat mama lyyns kat tman u..
park jer moto cabuk aku tu,aku stay la kt 1 tmpat duduk..wa pgl brader tu..creett!!!cretttt!!!..(ala,mcm org wat bunyi nk ekjas awek tu)....
wa order la tea o ais ngan pekena roti BOOMmmm!!!
mmber aku pun order mnder yg same jgk..
nk jer aku order roti nuklear lak....
huhuhu...
sampai jer roti nuklear bom td..
ak dengan sepenuh ati tanpa toleh kiri kanan duk makan jgk ke roti bom tu bertemankan cite terminator 3..
tgh feel2 lyn ke citer tu,
wa terkejut dgr 1 bunyi yg sungguh dasyat...
bEdebAp!!!...

skali wa tgk brader yang keje kt ctu tergelincir bedebap jth tergolek2..wa nk ktawe pun ader..org yg duk blakang aku pun da bedekah2 ktawe...
tp kecian gak aku tgk brader tu...
nsb bek x jth kuali pns tu ats die...huhuh...
x bek btul diorg gelak kan brader tu...
last2 brader tu bangun wat2 muka x besalah...cam xder per2 jadi jer...hahhahahhaa
aku punye la than ker gelak sampai roti boom td nk terkeluar blik dr prt aku....
mcm2 gelagat btul la..
huhuhuh...

p/s.:  jgn pakai slipar licin klu duk kat dapur..tu ler akibat nye...huahahhaa

Friday, March 11, 2011

ohh nazmi!!!kami pasti merindui lawakmu...

ermmmm....
rase cm nak jerit TIDAK!!!!!!! nazmi yang terkeluar..
lawak-lawak dier memamg besh!!!
pakcik suke lawak dier..
mula2 dier masuk pun lawak dier dh x than pakcik nk gelak...
tapi nk wt cm mane kn..
dah xder rezeki dier nk ke final...
ape2 pun...pakcik harap nazmi success slalu ok..
huhuh

Tuesday, March 8, 2011

yeahh...follower ke-2

salam..
x sangka ader jgk yang ingin menjadi follower yg ke-2.huhuhuh...
sory la lambar update.

letih melayan family yg bru sampai dirumah...
hurmmm...

ape yang best erk yang korang rase klu ader time2 dpt berkumpul ngan family cm ni...
huhuh
mesti byk idea kan yg korg nk wat ngan family klu skali2 jumpe..huhuhu

Monday, March 7, 2011

sape yang bakal jd follower 1st blog sy??

eh2...
dah ader follower??
biar btul nie..hikikik..
thanks kepada ayu hashim kerana menjadi follower 1st untuk blog sy..

agak2 korang siapa lak orang kedua???

sama2 kita nantikan!!!...yeah2

Sunday, March 6, 2011

~sesi perasmian~

salam 1 malaysia kepada semua..
apa khabar..hampir siap blog yang sy create ini..
huhuh
tapi mesti byk perubahan yang ptt aku wat kan???
tujuan aku bina blog nie sbb nk rase berkumpul dengan semua blogger2 yang ader dimalaysia nie..
kalu yang luar negara pun nk join,please2..
dont shy2 cat..
hahhahha...
aper2 pun,marilah kita seme bersatu didalam menjayakan seme blog yang ader dimalaysia ini..
akhir kata..
maju la blog untuk seme..hikikik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

radio