BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 23, 2011

surat berenti keje untuk bos kesayangan!!!


hahhaha….
td akuh ngah edit 1 surat iaitu surat berenti koje….
pejam celik da 2 thun lebih akuh kje kt jb nie,,,so,aderla masalah2 yg wat akuh x tahan & akuh wat keputusan nak letak jawatan awal tahun depan…
tgah khusyuk2 akuh duk taip surat gune m.office,aku xder idea nk wat ayat per….
so aku amik altenatif search kt pak google.and then,akuh terjumpe 1 post sal surat kje…hahhaha

akuh nasihatkan bagi yang hati kering jer wat surat cm neh…hahhahaha…lau x ati kering,korang jgn nk pandai2 g wat surat cm neh…
————————————————————————————————————————————————-

JULIANA BONUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600
MAD YUSOP BIN SAPI
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG . 19 OCT 2010
TUAN,
PER : SURAT BERHENTI KERJA
Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-
1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5′S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII… … … . Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju… . Tersangat BAHAYA… ..
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk… ..
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratur sampai GATE HOUSE nak balik kena beratur BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu… . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH…
12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak
13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh kerja bagai nak tecabut kepala lutut profit sharing HAMPEHHH…
14. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh…Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat…Kalau mcm ni sungguh tak adil…
Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama … … … … tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.
Disini juga saya sertakan beberapa lampiran buat tatapan terakhir tuan :
1. Foto copy IC bapak saya
2. Gambar masa saya mula-mula disunat
3. Surat kelakuan baik seluruh keluarga saya
4. Kasut kerja saya yang tak pernah dibasuh semenjak saya kerja disini
5. Proposal permintaan sumbangan derma masjid kampung saya
**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUT dari saya… … ..
IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LAAAMMMBUNG… … … … …
SEKIAN, TERIMA KASIH..

Saturday, July 16, 2011

Dapat kn backlink dengan cara yg mudah!!

Tips Letupan 6,103,515,625 Backlinks!

Assalamualaikum wbt,

Sedang asyik berjalan blog (blog walking), nampak satu artikel menarik pasal nak jana backlink guna teknik MLM. Huh, nice one! Thanks to Blog Tn. Punya atas teknik ni. Cedok dari entri asal beliau supaya tiada perubahan atas step yg ditunjukkan.

Langkah Letupan 6,103,515,625 Backlink!

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

2. Cara hidup baru abad 21

3. Bila Aku Menulis Blog 

4. ~ApekpunyaBlog~ 

5. My Big Family & Friends 

6. ABCMILO

7. matdin (orang paling terkenal hehe…)

8. MSR @Blogger

9. tengku nizam

10. mizz shizu

11. Me & Myself V3 

12. Blog Hanz

13. myvitrd 

14. geng blogger

 15 borakblogger

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625 !!!!! :galit:

So, amacam? Nak cuba teknik ni?

MLM punya care memang best!!!!!!

Monday, June 27, 2011

khilaf

lagu nie borak tujukan untuk seme geng2 gomo fm dj2, ..... semoga korang x sakit telinge yerk...hahahha....

per2 pun..hope enjoy....

Monday, May 2, 2011

nk caye ker x tepulang pade yang da bace

salam..aku just share aku info yang aku dpt dari sahabat aku...korang bace la berulang kali dan paham kn perbualan antara paderi ngan sorang mamat malysia nie..


http://www.dinar-emas.com/vaticans.html#axzz1L6RjyQOh

Sunday, April 17, 2011

Sejarah tidak wujud???

salam seme!!!
oraite,,,arini aku  nk kongsi ngan korang 1 video...
x taw la korang da tgk ke lom video nie kan...per2 pun,korang wat la ksimpulan korang sendri k..
lg bgs,tinggalkan komen korang kt blog nie ea..k...daaaa....


Friday, April 1, 2011

april fool???

semekom!!!!
ape habaq seme...huhuh..arini sempena 1 april,aku teringat an sesuatu...
tgah duk leka wat keje disulami angin sepoi2 jer,aku teringat...\
eh..arini april fool la...knekan org sedap jgk nie...


begitula naluri lelaki ku terdetik inside sanubariku ini..(ayat x bole bla)..
ape lg,klu korg taw pragai aku cm mane,x taw la nk ckp..bab ngenakan org no 2...hhaha..no 1??ader ar..mane ley kasik taw korang...hahhaha...
so aku igt nk knekan dak2 kje aku..tp bile tgk diorg rase x sampai ati jerk aku...lgipon idea x muncul2 nk knekan diorg...so x jd ler nk knekan diorg..aku smbung blik wat kije...tibe2!!!
aku terpikir..april pool fool tu elok ker dr segi islam??
pk punyer pk nek buntu da aku..
so blik kje jer trus duk wat research sal april fool..uper2 nyer bru la aku taw yg april fool tu mmg x digalakan dikalangan umat islam sambut.
so aku mula la cari sebab dier...
and then aku jumpe jgk aper sbb2 nyer knp islam x bg kite sambut ari malang tu..huhuh
sebb nye 1 april merupakan meraikan kemenangan  orang sepanyol melawan orang islam dengan cara dusta @ dengan bahasa yang kurang enak didengar ialah menipu!!!!...
so x ker bedosa korang sambut ari tu...
nsb bek aku x sambut..hahhaha(tp niat da ader)..
hope korang yang kuat ngena kan org tu & da wat suprise april fool kt member2 tu brubah2 la wahai sdara2 islam ku skalian..
huhuuhuhu..tu jer nk citer utk arini..klu ader per lg yg menarik,aku citer lg kt korg erk..
huhuh
dada...
bubye...salam..

Tuesday, March 29, 2011

buat duit ngan servey & invited member2 join!!!

halo2......
kabare seme nye..
arini wak AG borak mau gosip2 cket sal PTC...
ape tu PTC????
PTC tu mksud nye paid to click...
mcm2 ader dlm ternet skang sal ptc..ader yang korang ley join & ader jgk yg aku saran kn x yh la join..sbb ader sesetengah ptc adelah scam..scam tu kire tipu la..(ntah ye ke x aku x taw..men tibai ckp jerk..)
so,,,,arini aku nak bukak mate korang sal 1 ptc yang aku sendri pun da pasti akan kebenaran nye..huhuh
sbb mmber lame aku penah merasa wet dr ptc nie...
so keberangkalian mempercayai mende alah nie tidak aku ragui skali pun...hahaha...(*falsafah2)

tp x taw la klu korang da taw kot sal mender alah nie..
aku da join da ptc nie..
so klu korang rase nk join aku wat bisness kecik2...
korang invited member join korang dibayar rm1 utk sorg yang join..best an..bkn kene wat kje berat2 pown...huhuhuh
klik kt sini klu korang nk join la kan...
hahhahahha
     nie link nyer....   klik cni

okies...per2 pun....

1 jer aku nk pesan...
x salah kalu kite mencuba sesuatu yg baru..x gitu..
klu kne byr,kompom aku pown maleh nak wat bro2/sis2/aunt2/grandmther2/grndfther/jiran2 sblah umah/anak2 dara sekalian.....
huhuhu...okies2..


maleh nk tulis panjang2..korang pun bkn suke bace panjang2..hahhhahha..okies..chow lu....hahhaha

join kt cni...
~bubye~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

radio